Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
K jiným než přeničným bílým (tzv. prázdným) moukám jsem se dostala náhodou a z nutnosti. Dlouhodobě jsem měla potíže s trávením a nemohla jsem přijít na důvod. Poté jsem na radu bylinkářky (když krevní testy nic neprokázaly) zkusila vynechat pšenici (především její necelozrnnou formu) a světe div se (i když v dnešní době už asi ne) ono to fungovalo. A funguje. Už cca rok vařím a peču z mouky ječné, žitné, pohankové, špaldové, ovesné, kukuřičné...a jde to. A nejen, že to jde, ale i to chutná většinou téměř stejně jako bílá mouka, pouze barva je tmavší. Jsem v jídle hodně vybíravá, ale musím říct, že tahle změna mi vůbec nevadí a naopak jsem objevila novou dimenzi stravování. Nejím extra zdravě, nejsem obden v obchodě se zdravou výživou, protože je to dnes moderní a trendy. Ale proč na způsobu stravování něco nezměnit, když je to k lepšímu a nebolí to. Ano, cena za takovou mouku už se nedostane pod 10,-, jak to vídáme u mouky pšeničné bílé. Cenově jsme někde okolo 30,-Kč za kg. A ani celozrnné nebo nepšeničné varianty nejsou samospásné (ano, četla jsem knihu Život bez pšenice :-) ) Ale každopádně mému tělu to vyhovuje a dává mi to značně najevo a to je to hlavní.